Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Холандия на четвърт финал след разгромителна победа над Франция

47 коментара
Холандия на четвърт финал след разгромителна победа над Франция

Отборът на Холандия продължи с впечатляващото си представяне на Евро 2008, разбивайки Франция с 4:1. Дирк Кайт откри още в 10-та минута, а Ван Перси удвои резултата в 59-та минута. Тиери Анри намали  в 71-та, но Робен веднага върна преднината на "лалетата". В последната минута Уесли Снайдер с бомбен изстрел довърши "петлите" - 4:1. Така след победите над Италия ( с 3:0 ) и Франция футболистите на Марко Ван Бастен са недостижима на първото място в групата и се класират на четвъртфинал, където вече са тимовете на Португалия и Хърватска.

Холандия превъзхождаше тотално финалистите от последния Мондиал и не пропусна възможността да се подиграе с тях. Така след вторите мачове в групата на "смъртта" световният шампион Италия и вицешампионът Франция останаха само с по една-единствена точка, а Румъния с две има всички шансове да се класира на четвъртфинал.

Румъния изпусна да поднесе голямата изненада и да направи третия мач на Италия протоколен . Двата тима завършиха на равно 1:1 в мач от втория кръг в група "С", а голмайсторът за румънците Муту пропиля дузпа десет минути преди края.

Преди това той откри резултата в 54-ата минута след груба грешка в защита на Дзамброта. Минута по-късно обаче Панучи (който извърши нарушението за изтървания наказателен удар) възстанови равенството.  Така след два мача и много мъка "Скуадра адзура" има едва една точка в актива си, а над излизането ѝ от групата е надвиснала тежка въпросителна.

Дали Донадони не може да мотивира и нареди правилно състава си, или тактиката му е сбъркана предстои тепърва да се анализира. Факт е обаче, че заменилите "разочарованията" от мача с Холандия  (загубен с 0:3) не донесоха очакваните от треньора резултати. Когато става въпрос за Италия обаче трябва да се съобразим с един факт, доказван нееднократно във футболната история на страната - колкото по-трудно преодоляват групата, толкова по-челно място заемат в крайното класиране.  В последния трети кръг от предварителната фаза на Евро 2008 обаче нещата няма да зависят само от "Скуадра адзура".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

47 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Amsterdam
    #57

    Njakoj den iskam da vikam: Hajde Nashte i Bulgari-Junaci, no shte ima da pochakam ludite da se naluduvat!

  2. reakzioner
    #56

    Az ako sam na tvoe miasto, niama da se pokaja sedmizi vav foruma! Radvai se, 4e MUTU e govedo!

  3. reakzioner
    #55

    "Холандия превъзхождаше тотално финалистите от последния Мондиал и не пропусна възможността да се подиграе с тях. "Franzusite kato zialo igraha po-dobre i imaha po-dobri polojenia, no...biaha zabravili, kak se vkarva gol ot 3metra razstoianie!

  4. българин
    #54

    се нарича на български език страната, която има предвид авторът под името "Хърватска"

  5. Ъ
    #53

    Преди два дена при резултат 4:1 нещата звучаха -"Испания унизи Русия"По логиката за възходяща градация ,заглавието трябваше да бъде "Холандия на...ба Франция"-резултата пак е 4:1

  6. Неескенс
    #52

    Холандците са най-добрите за момента. Най-хубав и истински футбол играят.

  7. Крум С.
    #51

    Дали ще се ползва унизи, разгроми, или на.ба зависи от това, как коментаторът е видял мача. Но тъй като изглежда че много сте чувствителен към определението, използвано за съкрушителната победа на Испания над Русия, може да си изберете което искате от трите изброени по-горе (унизи, разгроми, на.ба). Всяко от тях дава достатъчно вярна представа за мача.

  8. 17
    #50

    Световната Антииталианска Футболна Мафия (чрез Скандинавското си крило - Швеция и Норвегия - съответно в първия и втория мач) показа, че не дреме и винаги УНИЩОЖАВА ФУТБОЛА!Гледам мачове на най-високо ниво почти 40 години, но подобно нещо, когато съдийската мафия в продължение на 95 минути игрово време да крепи единия отбор и да бастисва другия май не си спомням...Върхът на мафиотщината беше в 92-та минута - най-чистият шпагат (на който биха завидели както нашенецът Шаламанов, така и виртуозът на прийома - Щилике) в световната Футболна история бе свирен фал... За другото няма да говоря!Долу Мафията!Долу Швеция!Долу Норвегия!Долу Скандинавия!Италия - СВЕТОВЕН И ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН!17

  9. В и К
    #49

    в трътките на петлите!

  10. Tako
    #48

    Bravo im!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.