Кристиано Роналдо обяви, че целта на Португалия на европейското първенство е единствено титлата. Суперзвездата на иберийците явно иска триумф и с националния отбор и преди контролата срещу Полша утре демонстрира ясно амбициите на състава.

“Единствената цел на този отбор е да вземе купата и да се върнем с нея у дома. Ще направим всичко, за да го постигнем” заяви той по време на представянето на новия екип на тима.

Факт е, че португалците се представят силно на европейските първенства, като през 1984 и 2000 година бяха спрени на полуфинал в епични мачове от Франция, а през 2004-а бе и най-голямото разочарование, когато съставът отстъпи на финала срещу Гърция, когато бе домакин на турнира.

Сега португалците се паднаха в групата на смъртта заедно с Германия, Холандия и Дания и със сигурност ще трябва да бъдат в най-добрата си форма, за да могат да стигнат далеч в надпреварата.

Тимът стигна до финалите след бараж, но треньорът Пауло Бенто е амбициран за силно представяне, особено след като на Мондиал 2010 съставът отпадна още на 1/8финал, а на Евро 2008 загуби 1/4финала от Германия.